Valossa Labs tuotantoalustan suorituskyky kasvoi kolminkertaiseksi

Valossa Labs on yksi Suomen tunnetuimmista tekoäly-startupeista. Viime kuukausien aikana Valossa on saanut huomattavaa kansainvälistä huomiota ja noussut kansainvälisten konsulttiyritysten lupaavimpien tekoälypalveluiden toimittajalistauksiin1,2. Valossa luo älykästä videoanalyysiteknologiaa, joka mahdollistaa luonnollisen tavan löytää videosisältöä. Valossa on erikoistunut videoiden syväsisältöihin ja on kehittänyt koneoppivan järjestelmän, joka pohjautuu kuvapintatunnistukseen ja luonnollisen kielen käsittelyyn. Valossa tuottaa teknologisia ratkaisuja kansainvälisesti media-alan eri toimijoille.

Valossan luoma älykäs videoanalyysiteknologia tarvitsee taustalleen tehokasta laskentakapasiteettia useissa eri sovelluskehitysvaiheissa. Valossan aiemmin käyttämä julkinen pilvipalvelu osoittautui resurssivaatimusten kasvaessa haastavaksi tehokkuuden ja kustannuksien hallinnan osalta. Herman IT:n tarjoama tekoälyn opetukseen optimoitu alustapalvelu osoittautui kolme kertaa suorituskykyisemmäksi sekä myös kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyiseksi. Uuden tuotantoalustan myötä kasvanut suorituskyky auttoi Valossaa huomaamaan uusia kehityskohteita myös oman sovelluksen toiminnassa ja optimoinnissa.

Asiakasräätälöitävissä olevien kokonaisuuksien ansioista Herman IT:n tekoälyalustapalvelut saadaan sovitettua mitä erilaisimpiin käyttötarpeisiin sekä tarvittaessa yhdistettyä kapasiteettipalveluiden laajaan kokonaisuuteen, esimerkiksi eritasoisiin levypalveluihin. Konesalimme on suunniteltu korkeille tehotiheyksille (räkkikaappikohtainen tehotiheys >15 kW) tarjoten skaalautuvan ja luotettavan palvelun sekä Suomen halvimman konesalisähkörakenteen Herman IT:n colocation asiakkaille.

Valossa CEO Mika Rautiainen arvostaa luotettavaa palvelua ja sujuvaa yhteistyötä

Valossa on saanut konkreettista hyötyä tehokkaasta Herman IT:n tekoälyalustapalvelusta.

”Yhteistyö Herman IT:n kanssa on ollut erittäin hyvää ja mutkatonta. Käyttöönottoprosessi meni sovitussa aikataulussa ja palvelun käyttö on sujunut ilman palvelukatkoja. Olemme saaneet asiantuntevaa ja joustavaa palvelua, sekä tekoälyohjelmistollemme sopivia laskentaratkaisuja. Suosittelen!”, Valossan perustaja ja toimitusjohtaja Mika Rautiainen hehkuttaa.

”Herman IT:n räätälöidyt laskentaratkaisut ovat auttaneet meitä tehostamaan videotekoälyohjelmistojen kehitystä kustannustehokkaalla tavalla”, Mika kertoo.

 

1 https://valossa.com/gartner-selected-valossa-as-a-gartner-cool-vendor-2018/

2 https://twitter.com/tnwx/status/1004405125782228994