LähiTapiolan terveysselfie-sovellus ThinkSummitissa 29.10.

Uusi palvelu tutkii terveydentilasi selfien avulla – kasvokuva antaa arvion rasvaprosentista, painoindeksistä ja verenpainetasosta

Terveysselfie-sovellus on esillä ThinkSummitissa 29.10. Sovellusta esittelevät Valossan Sami Niska sekä Herman IT:n Kari Maikkola, yleisöllä on mahdollisuus demota sovellusta.

LähiTapiola tutkii kumppaniensa kanssa uutta tekoälyä hyödyntävää kuva-analyysiratkaisua ja sen mahdollista hyödyntämistä LähiTapiolan asiakkaille. Tämän kuva-analyysisovelluksen avulla kuka tahansa voi tehdä ensiarvion terveydentilastaan. Mobiilisovellus antaa arvion henkilön painoindeksistä, rasvaprosentista ja keskimääräisestä verenpainetasosta pelkän kasvokuvan avulla. Palvelu kohdistaa useita kymmeniä mittauspisteitä kasvoihin, joiden pohjalta tulokset lasketaan. Analyysia varten vaaditaan kuvan lisäksi ainoastaan tiedot henkilön iästä ja sukupuolesta.

Tulevaisuudessa virtuaalisella terveystarkastuksella pystytään myös antamaan ennuste henkilön eliniästä ja muun muassa arvioimaan ihon luomia.

Uuden kuva-analyysiratkaisun mahdollisuuksia tutkitaan parhaillaan. Jos testausvaihe tuottaa turvalliset ja luotettavat tulokset, LähiTapiola arvioi mahdollisuuksia tarjota ratkaisua asiakkailleen osana LähiTapiolan TerveysHelppi-sovellusta syksyllä 2019. TerveysHelppi on iOS- ja Android-laitteisiin ladattava LähiTapiolan henkilövakuutusasiakkaille tarjottava terveysneuvontapalvelu, jonka avulla asiakas saa tarvittaessa etälääkäripalvelun. Samalla yhteydenotolla asiakas voi laittaa myös korvausasiansa vireille.

Kuva-analyysi ei ole lääketieteellisesti diagnostinen, vaan sen antamat tulokset ovat suuntaa antavia ja niiden tarkoitus on herättää kohdehenkilön kiinnostus omaan terveyteensä. Terveystietojen havainnoinnista halutaan tehdä mahdollisimman helppoa ja tulokset kerrotaan selkeästi visualisoiden.

– Tavoitteenamme on tarjota ennakoivia terveyspalveluja, jotka luovat ihmisille terveitä elinvuosia. Haluamme muistuttaa, että omilla valinnoillamme voimme merkittävästi vaikuttaa omaan hyvinvointiimme. Digitalisaatio, ja nyt esimerkkinä tämä kuva-analyysiratkaisun kehittäminen, on luonnollinen osa asiakkaidemme elämänturvaa, sanoo LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho.

Uusi henkilökohtaisen terveyden kuva-analyysipalvelu syntyy viiden eri toimijan yhteistyönä ja aidon virtuaalitiimin toimesta. Hankekumppanit eivät ole kertaakaan olleet fyysisesti samassa paikassa samaan aikaan. Mukana hankkeessa ovat LähiTapiola, Valossa Oy, Herman IT, Kustannus oy Duodecim sekä Macquarien yliopisto Australiasta.

(lähde: https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509559256078)

Herman IT tuottaa hankkeessa konesalipalvelut. Herman IT:n konesali on tekoälyn vaatimuksiin soveltuva, suurteholaskentaan optimoitu, ekotehokas datakeskus Kajaanin Renforsin Rannassa. Datakeskus on sertifioitu ja tietoturvallinen, datan sijaintipaikka on Kajaanissa. Oululainen Valossa, joka tuottaa projektissa teknologian kasvokuvien automaattiseen tunnistamiseen, on Herman IT:n pitkäaikainen asiakas.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Case Valossa Labs: Teköälyn kehittämisen alustapalvelu avasi uusia kehityssuuntia

Case DeepL: Kustannustehokas ja skaalautuva kehitysympäristö

Konesali- ja pilvipalvelut