Plotwise & Herman IT julkistavat yhteistyön uuden teknologia-alustan kehittämiseksi elokuvatuotanto-alalle

Plotwise on viihdeteollisuuden brändien synnyttämiseen ja jalostamiseen keskittynyt startup. Yhtiön toiminnan keskiössä ovat animaatiohahmovetoiset tuotannot ja niiden ympärille rakentuva lisensointiin ja oheistuotemyyntiin perustuva liiketoiminta. Yhtiön viimeisin tuotanto on tammikuussa ensi-iltansa saanut Supermarsu elokuva.

Herman IT on yksi johtavista konesalipalveluiden tuottajista Suomessa. Herman IT toimii Kajaanissa Renforsin Rannassa, jonka paperitehtaan peruja oleva massiivinen sähköinfra luo edellytykset lähes rajattomaan skaalautumiseen kustannustehokkaasti. Herman IT:llä on pitkä yhteistyö ja kumppanuus IBM Suomen kanssa, lisäksi olemme virallinen Nvidia:n kumppani ja palvelutuottaja. Strategiaamme kuuluvat myös rohkeus ja innovatiivisuus, jonka myötä uudenlaiset avaukset ovat tervetulleita.

Virtuaaliset työkalut globaalin osaajaverkoston hyödyntämiseen, tehokkaampaan tuotantoon ja projektinhallintaan sekä immateriaalioikeuksien suojaamiseen.

Plotwise ja Herman IT ovat sopineet kehitysyhteistyöstä, jonka tavoitteena on luoda elokuvatuotanto-alaa mullistava teknologia-alusta. Yhteistyön ensiaskeleet otettiin Supermarsu-elokuvatuotannon yhteydessä. 

“Supermarsu tuotanto antoi meille hyvän mahdollisuuden testata tulevan alustan kriittisiä vaatimuksia käytännössä. Herman IT:n tarjoama kapasiteettipalvelu päästiin tuotannon asettamien vaatimusten kautta toteamaan toimivaksi ja sitä kautta varmistamaan mahdollisuudet pitkäaikaiselle kehitysyhteistyölle.” Plotwise Oy:n Luova johtaja, Ville Rousu toteaa.

Plotwisen pitkälle kehitetty jatkuvasti tuotantoa validoiva ja selkeästi strukturoitu tuotantoprosessi sopii täydellisesti tällaisen alustan kehittämiseen. Yhtiön seuraava tuotanto, kansainvälisille markkinoille suunnattu koko perheen seikkailukomedia Jäätynyt Seita (Frozen Grail), testaa ja validoi alustan toimivuuden tuotannon eri vaiheissa. Alustan ensimmäinen kaupallinen versio valmistuu käsi kädessä elokuvan kanssa.

“Tuleva alusta yhdessä Plotwisen tuotantoprosessin ja Herman IT:n pitkälle kehitetyn infrastruktuurin kanssa mahdollistavat isojen kansainvälisten elokuvayhtiöiden haastamisen Suomesta käsin.” Visioi Plotwise Oy:n Supervisor, Sami Nikki.

”Näemme tässä projektissa synergioita omien pidemmän aikavälin tunnistettujen tarpeiden ja haasteiden kanssa. Meille yksi tärkeä havainto pilottivaiheen löydöksistä oli perinteisesti puhtaasti tehotyöasemalla tehdyn työskentelyn onnistuminen myös konesalipalveluna ilman käytettävyyden heikentymistä. Palvelun käytettävyyttä voidaan optimoida skaalaamalla työkuormia myös Herman IT:n globaaliin pilvialustaan. Keskitetyllä palvelutuotannolla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä sekä parantaa tietoturvaa olennaisesti.” Todetaan Herman IT:stä.

 

Lisätietoa:

Ville Rousu, Plotwise Oy
ville@plotwise.fi
+358 50 528 7698


Veli-Antti Leinonen, Herman IT Oy
veli-antti.leinonen@www.hermanit.fi
+358 44 740 1010