KPO-konserni täyttää 120 vuotta

Herman IT:n ja KAISAnetin emoyhtiö Kainuun Puhelinosuuskunta, KPO täyttää tänään 120 vuotta.

25.4.1898 perustetusta puhelinyhteyksiä toimittaneesta Kajaanin Telefooniyhtiöstä on kehittynyt aikojen saatossa osuuskunta, joka nykyisin tarjoaa KPO konsernina monipuolisia tieto- ja viestintäpalveluja. Näkyvimpiä puuhamiehiä telefooniyhtiön perustamisessa olivat apteekkari Fredrik William Stenius ja uistintehtailija Herman Renfors. Ensimmäisenä toimintavuonna yhtiöllä oli 23 tilaaja ja puhelimeen oli varaa vain vauraimmilla kauppiailla, tehtailijoilla ja virkamiehillä.

Vuonna 1942 Kajaanin Telefooniyhtiö muutti nimensä Kajaanin Puhelin Oy:ksi. Vuosikymmen myöhemmin yhtiö luopui vanhasta käsikäyttöisestä keskuksesta ja siirtyi automaattiseen puhelinvaihteeseen. Samoihin aikoihin perustettiin entisen Kajaanin Puhelin Oy:n tilalle Kainuun Puhelinosuuskunta. Toimintaa on aina perustamisesta lähtien kehitetty ajan vaatimusten mukaisesti ja tulevaisuuteen katsoen.

Herman IT:n sisaryhtiö KAISAnet perustettiin vuonna 2010 hoitamaan osuuskunnilta siirtynyttä tieto- ja viestintäpalvelutoimintaa. Vuotta myöhemmin perustettiin Herman IT, joka aloitti operatiivisen toiminnan konesalin valmistuttua vuonna 2012. Herman IT:n omistama IBM:n EMDC -konseptia noudattava konesali otettiin virallisesti käyttöön vuonna 2013.

KPO-konserni työllistää nykyään noin 130 henkilöä. Lue lisää Kainuun Puhelinosuuskunnan mielenkiintoisesta historiasta sekä tulevaisuuden näkymistä.

KPO 120 VUOTTA LEHTI