Think Summit Helsinki 2019

Think Summit on IBM:n vuotuinen lippulaivatapahtuma, joka kokoaa päiväksi yhteen niin IBM:n kumppanit kuin asiakkaatkin. Päivän aikana kuullaan kiinnostavia puheenvuoroja, opitaan uutta, innostutaan ja tietenkin verkostoidutaan. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 29.10. Messukeskuksessa.

Oululaiselle Think-päivä alkaa varhain, mikäli matka Helsinkiä kohti on jätetty vasta tapahtumapäiväksi. Herätyskelloni soi 4.30, mutta Nukku-Matti hylkäsi minut jo puoli tuntia varhemmin. Aamun ensimmäinen lento Helsinkiin oli öisen lumisateen jälkeen hieman myöhässä, sillä ulkona yöpyneen koneen harteilta piti puhdistaa jäätä ennen matkaa.

Think järjestettiin totuttuun tapaan Messukeskuksessa, ja meidän tiimimme viimeiset jäsenet – minä mukaan luettuna – saapuivat paikalle lähempänä yhdeksää. Naulakoilla oli hyvin rauhallista eikä rekisteröitymiseen ollut enää tai vielä jonoja. Oma osastomme oli heti sisäänkäynnin tuntumassa, mielestäni hyvällä paikalla. Kaikki oli valmiina päivää varten, hyvä tapahtumakumppani on arvokas asia!

Tapahtumapäivään oli tiedossa lisämaustetta heti aamusta videokuvausten muodossa; IBM:n yhdysvaltalainen referenssitiimi lennähti varta vasten Helsinkiin kuvaamaan kanssamme Cloud Object Storage –ratkaisusta haastattelupätkät. Käytämme ratkaisua osana palveluntuotantoamme, ja meiltä haluttiin näkemystä siitä, miten asiakkaamme ovat hyötyneet COS:sta. Avasimme myös sitä arvoa, jota me asiakkaalle tuotamme sekä näkemyksiämme Herman IT:n tulevaisuudesta. Niin, myös minä pääsin osaksi videotuotantoa lyhykäisellä varoitusajalla, mutta uskon että lopputulos on hieno ja tuotanto on kokonaisuutena ammattilaisten varmoissa käsissä.

Herman IT on siis IBM:n partneri, ja tällä kumppanuudella on useita ilmenemismuotoja: Joskus käytämme IBM:n teknologioita palveluntuotantomme pohjana (esim. Power-alustat ja aikaisemmin mainittu Cloud Object Storage), joskus taas pohdimme yhteisiä palvelukonsepteja, joilla voimme ekosysteemin kautta ratkaista asiakkaiden tarpeet entistä paremmin. Herman IT tuo soppaan palveluosaamista, ketteryyttä ja ostamisen helppoutta, IBM puolestaan varmistaa palveluntuotannon taustalle parhaat mahdolliset teknologiat ja tarvittaessa laajat kansainvälisetkin tukiverkostot.

Think-päivänä Herman IT:n ja IBM:n kumppanuus ilmeni iloisena kiireenä, hyvinä tapaamisina, antoisina keskusteluina, uusina tuttavuuksina ja mahdollisuuksina edistää yhteisiä kaupallisia tavoitteita. Osastollamme vierailijoita houkutti pöytäfutis, kirja-arvonta ja mahdollisuus testata AI-selfietä.

Mikä on AI-selfie?

LähiTapiolalle kehitetty AI-selfie oli esillä puheenvuorossamme Cloud & Infrastructure lavalla. Myyntijohtajamme Kari Maikkolan kanssa lavalle kipusivat LähiTapiolan Juha Leppälä ja Valossan Sami Niska. AI-selfien tehtävänä on kiinnittää käyttäjänsä huomio omaan hyvinvointiinsa muutaman avainluvun avulla (BMI, rasvaprosentti ja verenpaine), jotka Valossan kehittämä kuva-analyysia hyödyntävä sovellus laskee selfien perusteella. Datamalli on kehitetty australialaisessa yliopistossa, ja jotta tulosten osumatarkkuus paranee myös näin härmäläiselle sovelluksen käyttäjälle – LähiTapiolan Leppälää lainatakseni – täytyy opetusdataa vielä saada massoittain lisää. Ratkaisu on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisesti jo tässä vaiheessa.

Oma puheenvuoromme oli muuten ainoa, jonka koko päivänä ehdin kuulla. Tapahtumassa IBM:n partneri onkin ennen kaikkea tapaamassa yhteistyökumppaneita ja mahdollisia asiakkaita, ja sitä työtä tehdään aktiivisesti osastolla.

Hurjin myllytys rauhoittui kellon lähestyessä neljää, ja olo oli jo hieman huojentunut. Ei siksi, että keskustelut olisivat olleet hankalia tai että olisimme kohdanneet haasteita, mutta rennommalle seurustelulle oli jo tilausta. Jatkoja oli kuulemma luvassa keskustassa, mutta minulla oli edessäni iltalento kotiin. Pikkuhiljaa siis keräsin omat kamani, kiitin kaikkia asianosaisia ja kävelin Pasilan asemalle. Ehdin viime sekunneilla raiteilla odottelevaan lentokenttäjunaankin – ja se juna tuntui rauhan tyyssijalta.

Tapahtuman anti oli ensikertalaiselle partneriyrityksen markkinointipäällikölle moninainen: uusia kontakteja joiden kanssa voimme tehdä yhdessä asioita, kontakteja jotka haluavat tietää Herman IT:stä enemmän, uusia ideoita seuraavaa Thinkiä varten sekä rohkeutta tuoda omia näkemyksiä esille entistä enemmän. Ensi vuonna olemme varmasti taas mukana.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

LähiTapiolan AI-selfiesovellus esittelyssä

Valossa on yksi Suomen tunnetuimmista tekoäly-startupeista

DeepL sijoitti supertietokoneensa Herman IT:n konesaliin

 Haluatko blogimme ja ajankohtaiset uutisemme sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje!