Case: Valossa Labs

Valossa Labs on yksi Suomen tunnetuimmista tekoäly-startupeista. Viime kuukausien aikana Valossa on saanut huomattavaa kansainvälistä huomiota ja noussut kansainvälisten konsulttiyritysten lupaavimpien tekoälypalveluiden toimittajalistauksiin. Yritys on erikoistunut videoiden syväsisältöihin ja on kehittänyt koneoppivan järjestelmän, joka pohjautuu kuvapintatunnistukseen ja luonnollisen kielen käsittelyyn. Valossa tuottaa teknologisia ratkaisuja kansainvälisesti media-alan eri toimijoille.

Haaste

Valossa luo älykästä videoanalyysiteknologiaa, joka mahdollistaa luonnollisen tavan löytää ja analysoida videosisältöä. Valossan luoma teknologia tarvitsee taustalleen tehokasta laskentakapasiteettia useissa eri sovelluskehitysvaiheissa. Aikaisemmin yritys käytti julkista pilvipalvelua, mutta resurssivaatimusten kasvaessa sen tehokkuus ja kustannusten hallinta osoittautuivat haastaviksi

Ratkaisu

Herman IT:n tarjoama tekoälyn opetukseen optimoitu alustapalvelu osoittautui kolme kertaa suorituskykyisemmäksi sekä myös kustannuksiltaan erittäin kilpailukykyiseksi.

Lopputulos: kustannustehokkuutta ja uusia kehityskohteita

Uuden tuotantoalustan myötä kasvanut suorituskyky auttoi Valossaa huomaamaan uusia kehityskohteita myös oman sovelluksen toiminnassa ja optimoinnissa. Herman IT:n tekoälyalustapalvelusta saadut hyödyt ovat konkreettisia: räätälöidyt laskentaratkaisut ovat auttaneet asiakasta tehostamaan videotekoälyohjelmistojen kehitystä kustannustehokkaalla tavalla.

”Yhteistyö Herman IT:n kanssa on ollut erittäin hyvää ja mutkatonta. Käyttöönottoprosessi meni sovitussa aikataulussa ja palvelun käyttö on sujunut ilman palvelukatkoja. Olemme saaneet asiantuntevaa ja joustavaa palvelua, sekä tekoälyohjelmistollemme sopivia laskentaratkaisuja. Suosittelen!”

Mika Rautiainen, CEO ja perustaja, Valossa Labs

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Kapasiteettipalvelu suurteholaskentaan

LähiTapiolan Terveys-selvie sovellus, yhteistyössä myös Herman IT ja Valossa Labs