Blogi: Harjoittelussa Herman IT:llä

Näin harjoittelun päätteeksi on hyvä vähän avata kokemuksia. Aloitetaanpa siitä kuinka päädyin harjoitteluun Herman IT:lle. Sain tietää Data Center puolen harjoittelupaikasta Herman IT:n henkilöstöpäällikön Hanna Turusen ilmoituksen kautta koulun sähköpostista. Pistin hakemuksen ja CV:n menemään, ja sain kuin sainkin kutsun haastatteluun. Tämän jälkeen sain nopeasti tiedon, että voin aloittaa harjoittelussa.

Harjoitteluni alkoi tutustumisella organisaatioon ja toimintatapoihin. Pari ensimmäistä kuukautta menikin perehdyttämisen kanssa. Aloitin työskentelyn toimiston laitteiden suhteen inventaariolla. Samalla ajoin joitain tietoturvaan liittyviä päivityksiä koneille. Tämä auttoi oppimaan järjestelmästruktuuria sekä käytössä olevat työkalut.

Nopeasti sain myös työtehtäviä ihan palvelinympäristössä. Harjoittelun aikana olen tehnyt niin fyysisiä kuin virtuaalisiakin asennuksia työtehtäviin liittyen. Lisäksi olen saanut tutkia GPU-kiihdytystä niin laskentamielessä kuin etähallintaankin liittyen. Olen myös päässyt käyttämään osaamistani ja erikoistumistani Docker-järjestelmistä muutamassa työtehtävässäni. Lisäksi olen kerennyt tutkia muutamia minulle uusia teknologioita ja niiden vientiä tuotantoon. Kaiken kaikkiaan työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja tarpeeksi haastavia. Niissä on ollut hyvin variaatiota, eikä ole kerennyt tulla tylsää.

Myöhemmin olen päässyt tekemään ihan fyysisiäkin hommia, josta tykkään erityisesti. Konesalilla olen työskennellyt asentaen uusia palvelinkaappeja, palvelimia ja kaapelointeja. Harjoittelun alussa kerroin esimiehelle, että haluaisin nähdä kuinka käytössä oleva palvelinsali toimii ja se on minun osaltani toteutunut.

Harjoittelun jälkeen jatkan kesätöissä pari kuukautta. Tämä tulee sisältämään harjoittelussa kesken jäävien työpakettien päättämistä ja lisäksi konesalilla työskentelyä. Kaiken kaikkiaan olen tykännyt harjoittelusta. Ei ole tarvinnut hampaat irvessä vääntää ja apua on saanut työkavereilta, kun on sitä tarvinnut.