Blogi: Tulevaisuuden rakentamista

Mielenkiintoinen vuosi 2017 alkaa olla vaihtumista vaille. Kuluneena vuonna olemme saaneet olla mukana digitalisaation edelläkävijöiden joukossa – asiat ja esineet sähköistyvät – palvelumallit toimialoilla muuttuvat tai ainakin muutoksia valmistellaan kovaa vauhtia. Datan määrä lisääntyy vauhdilla ja erityisen kiinnostavaa on datan arvon kasvaminen, joka näyttäisi olevan yksi keskeinen osa uusien toimintamallien ja liiketoimintojen luomisessa. Kansainvälinen ulottuvuus on kaiken aikaa läsnä, olipa ajavana voimana tietosuojaan liittyvät tarpeet tai vaikka palvelun suorituskykyinen tarjoaminen toiselle puolella maailmaa.

Vahvasti paikallisena toimijana olemme myös samalla globaali kumppani – olemme systemaattisesti pystyneet kasvattamaan kyvykkyyttämme palvella asiakkaitamme myös kotimaan rajojen ulkopuolella – ehkäpä yhtenä tärkeimpänä vahvuutena palveluistamme vastaavat ihmiset ja kumppanit. Visiomme mukaan tahdomme olla houkutteleva yritys, jossa tekijät ovat viemässä meitä kiinnostavaan tulevaisuuteen yhdessä kumppaneiden ja asiakkaittemme kanssa. Houkuttelevana yrityksenä, kumppanina ja työyhteisönä voimme luoda ja ylläpitää avointa tekemisen kulttuuria, jossa osataan rohkeasti haastaa sekä omia, että ympärillä olevia ajatuksia uusien innovatiivisten toimintatapojen luomiseksi.

Olemme onnistuneet rakentamaan luottamusta asiakkaidemme ja kumppaniemme suuntaan, saaneet rakentavaa ja erityisen hienoakin palautetta tavastamme toimia, joka joskus on jopa ylittänyt odotuksiakin. Olemme saaneet toimia vertaansa vailla olevassa ekosysteemissä, joka on erinomainen alusta tulevaisuuden innovatiivisten palveluiden ja liiketoimintojen rakentamiselle. Herman IT Kognitiivinen Datacenter luo omalta osaltaan erinomaiset edellytykset uusien palveluiden luomiselle ja ylläpidolle.

Uusien asioiden tekemisessä on meillä pitkät perinteet. Tulevana vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta siitä, kun kansainvälisesti vaikuttanut ja lukuisista patenteistaan tunnettu tehtailija Herman August Renfors oli mukana perustamassa Kajaanin Telefooniyhtiötä. Nykyisin KPO:na eli Kainuun Puhelinosuuskuntana tunnettu konserni, Herman IT Oy:n emoyhtiö, juhlistaa siis ensi vuonna 120-vuotista toimintaansa.

Tulevaan vuoteen jo tähyillessä haluan kiittää kaikkia asiakkaita, kumppaneita ja Herman IT:läisiä hienosta vuodesta 2017 ja toivottaa innovatiivista juhlavuotta 2018!

Jani Moilanen , toimitusjohtaja