Kajaanissa alkaa AI-Akatemia

Kajaanin Ammattikorkeakoulussa alkaa marraskuussa uudenlainen AI (Artificial Intelligence) -Akatemia koulutuskonsepti. Tekoälyyn keskittyvän kurssin päämääränä on syventää opiskelijoiden käsitystä tekoälystä ja koneoppimisesta sekä lisätä yritysten koulutusyhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

Herman IT toimii koulutuksen järjestäjänä koulutusyhteistyössä Kajaanin Ammattikorkeakoulun kanssa. Kurssi toteutetaan hyödyntäen kansainvälistä opetusmateriaalia. Koulutus koostuu verkkoopetusmateriaaleista, mm. Herman IT:n ja CSC:n toteuttamista lähiopetuspäivistä, konesalivierailuista ja harjoitustöistä. Kurssi huipentuu keväällä järjestettävään Hackaton – tapahtumaan. Herman IT on luvannut 1-2 harjoittelupaikkaa akatemiaan osallistuville opiskelijoille.

Ensimmäisenä Kajaanin Ammattikorkeakoulun opiskelijoille toteutettava akatemia syventää opiskelijoiden käsitystä teköälystä ja koneoppimisesta.

”AI-Akatemia antaa mahdollisuuden kasvattaa paikallista osaamista tekoälyn teoriaan ja käytäntöihin. Tavoitteena on muodostaa osaajapolkua yritysten tulevaisuuden kasvavalle tarpeelle hyödyntää olemassa olevaa dataa liiketoiminnan ongelmien ratkaisemiseksi ja lisäarvon tuottamiseksi”, Herman IT:n myyntipäällikkö Veli-Antti Leinonen kertoo.

Torstaina 2.11. järjestettävä aloitusluento on KAMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle avoin tilaisuus. Ensimmäisen aloitusluennon aiheet pyrkivät kansantajuisesti kertomaan, mitä tekoäly on ja mitä käytännön sovelluskohteita sillä voisi olla. Aamupäivän päätteeksi avautuvat ilmoittautumiset kurssille.

Lisätietoja:
Joona Tolonen, Lehtori, Kajaanin Ammattikorkeakoulu, joona.tolonen@kamk.fi
Kari Maikkola, myyntijohtaja, Herman IT Oy, kari.maikkola@hermanit.fi